Habilitacje
Dokumentacja postępowań w sprawie nadania stopnia doktora udostępniana na podstawie Art. 222. ust. 1 i 1a ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018 poz. 1668, z późn. zm.)
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr inż. Marta STANKIEWICZ-KOSYL |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki rolnicze |
| Dyscyplina: | rolnictwo i ogrodnictwo |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Wybrane aspekty zjawiska odporności na herbicydy uciążliwych gatunków chwastów segetalnych oraz możliwości jego ograniczania |
| Data wszczęcia postępowania: | 20.12.2024 |
| Data zakończenia postępowania: | 09.10.2025 |
| Status postępowania: | zakończone |
| Czy nadano stopień: | nadano |
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr inż. Ewa Monika Stawicka |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki społeczne |
| Dyscyplina: | nauki o zarządzaniu i jakości |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Wpływ społecznej odpowiedzialności na zarządzanie wiedzą, zarządzanie relacji z klientami oraz innowacyjność w przedsiębiorstwach przetwórstwa mleka działających w Polsce |
| Data wszczęcia postępowania: | 16.09.2024 |
| Data zakończenia postępowania: | 29.09.2025 |
| Status postępowania: | zakończone |
| Czy nadano stopień: | nadano |
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr inż. Monika Marianna MARCINKOWSKA-LESIAK |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki rolnicze |
| Dyscyplina: | technologia żywności i żywienia |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Wykorzystanie nietermicznej plazmy atmosferycznej (NPA) jako niekonwencjonalnej metody kształtowania jakości wyrobów mięsnych |
| Data wszczęcia postępowania: | 06.02.2025 |
| Data zakończenia postępowania: | 26.09.2025 |
| Status postępowania: | zakończone |
| Czy nadano stopień: | nadano |
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr Marta KUTWIN |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki ścisłe i przyrodnicze |
| Dyscyplina: | nauki biologiczne |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Biologiczne mechanizmy przeciwnowotworowej aktywności nanocząstek platyny, tlenku grafenu oraz nanosystemów grafenu skoniugowanego z cząsteczkami mikroRNA |
| Data wszczęcia postępowania: | 17.03.2025 |
| Data zakończenia postępowania: | 25.09.2025 |
| Status postępowania: | zakończone |
| Czy nadano stopień: | nadano |
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr inż. Marta Iwona JERUSZKA-BIELAK |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki rolnicze |
| Dyscyplina: | technologia żywności i żywienia |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Uwarunkowania stylu życia i stanu odżywienia dzieci w wieku wczesnoszkolnym |
| Data wszczęcia postępowania: | 23.05.2025 |
| Status postępowania: | w toku |
| Imię i nazwisko habilitanta: | dr inż. Anita WIŚNIEWSKA |
|---|---|
| Rodzaj postępowania: | habilitacja |
| Dziedzina nauki: | nauki ścisłe i przyrodnicze |
| Dyscyplina: | nauki biologiczne |
| Opis osiągnięcia habilitacyjnego: | Charakterystyka genetyczna roślin poddanych działaniu stresu abiotycznego (susza) lub biotycznego (mątwik burakowy) z uwzględnieniem analizy funkcjonalnej wybranych genów Genetic characterisation of plants exposed to abiotic (drought) or biotic (beet cyst nematode) stress, including functional analysis of selected genes |
| Data wszczęcia postępowania: | 18.04.2025 |
| Status postępowania: | w toku |