W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Oficjalna strona BIP
 - Otwiera się w nowym oknie

Biuletyn Informacji Publicznej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego

Habilitacje

Dokumentacja postępowań w sprawie nadania stopnia doktora udostępniana na podstawie Art. 222.  ust. 1 i 1a ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018 poz. 1668, z późn. zm.)

Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Marta STANKIEWICZ-KOSYL
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki rolnicze
Dyscyplina: rolnictwo i ogrodnictwo
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Wybrane aspekty zjawiska odporności na herbicydy uciążliwych gatunków chwastów segetalnych oraz możliwości jego ograniczania 

Data wszczęcia postępowania: 20.12.2024
Data zakończenia postępowania: 09.10.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano
Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Ewa Monika Stawicka
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki społeczne
Dyscyplina: nauki o zarządzaniu i jakości
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Wpływ społecznej odpowiedzialności na zarządzanie wiedzą, zarządzanie relacji z klientami oraz innowacyjność w przedsiębiorstwach przetwórstwa mleka działających w Polsce

Data wszczęcia postępowania: 16.09.2024
Data zakończenia postępowania: 29.09.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano
Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Monika Marianna MARCINKOWSKA-LESIAK
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki rolnicze
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Wykorzystanie nietermicznej plazmy atmosferycznej (NPA) jako niekonwencjonalnej metody kształtowania jakości wyrobów mięsnych

Data wszczęcia postępowania: 06.02.2025
Data zakończenia postępowania: 26.09.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano
Imię i nazwisko habilitanta: dr Marta KUTWIN
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki ścisłe i przyrodnicze
Dyscyplina: nauki biologiczne
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Biologiczne mechanizmy przeciwnowotworowej aktywności nanocząstek platyny, tlenku grafenu oraz nanosystemów grafenu skoniugowanego z cząsteczkami mikroRNA

Data wszczęcia postępowania: 17.03.2025
Data zakończenia postępowania: 25.09.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano
Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Marta Iwona JERUSZKA-BIELAK
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki rolnicze
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Uwarunkowania stylu życia i stanu odżywienia dzieci w wieku wczesnoszkolnym

Data wszczęcia postępowania: 23.05.2025
Status postępowania: w toku
Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Anita WIŚNIEWSKA
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki ścisłe i przyrodnicze
Dyscyplina: nauki biologiczne
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Charakterystyka genetyczna roślin poddanych działaniu stresu abiotycznego (susza) lub biotycznego (mątwik burakowy) z uwzględnieniem analizy funkcjonalnej wybranych genów

Genetic characterisation of plants exposed to abiotic (drought) or biotic (beet cyst nematode) stress, including functional analysis of selected genes

Data wszczęcia postępowania: 18.04.2025
Status postępowania: w toku