W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Oficjalna strona BIP
 - Otwiera się w nowym oknie

Biuletyn Informacji Publicznej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego

Habilitacje

Dokumentacja postępowań w sprawie nadania stopnia doktora udostępniana na podstawie Art. 222.  ust. 1 i 1a ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018 poz. 1668, z późn. zm.)

Imię i nazwisko habilitanta: dr inż. Monika Marianna MARCINKOWSKA-LESIAK
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki rolnicze
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Wykorzystanie nietermicznej plazmy atmosferycznej (NPA) jako niekonwencjonalnej metody kształtowania jakości wyrobów mięsnych

Data wszczęcia postępowania: 06.02.2025
Data zakończenia postępowania: 26.09.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano
Imię i nazwisko habilitanta: dr Marta KUTWIN
Rodzaj postępowania: habilitacja
Dziedzina nauki: nauki ścisłe i przyrodnicze
Dyscyplina: nauki biologiczne
Opis osiągnięcia habilitacyjnego:

Biologiczne mechanizmy przeciwnowotworowej aktywności nanocząstek platyny, tlenku grafenu oraz nanosystemów grafenu skoniugowanego z cząsteczkami mikroRNA

Data wszczęcia postępowania: 17.03.2025
Data zakończenia postępowania: 25.09.2025
Status postępowania: zakończone
Czy nadano stopień: nadano