W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Oficjalna strona BIP
 - Otwiera się w nowym oknie

Biuletyn Informacji Publicznej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego

Wróć

Konkurs na stanowisko adiunkta badawczo-dydaktycznego, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki

MIASTO: Warszawa

STANOWISKO: adiunkt badawaczo-dydaktyczny

DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia, dietetyka, nauki o zdrowiu, biologia, diagnostyka laboratoryjna

DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 27.10.2025

TERMIN SKŁADANIA OFERT: 10.11.2025 – 31.12.2025

DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 09.01.2026

LINK DO STRONY:

I. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/ w kategorii „Oferty pracy" II. Ministerstwa Edukacji i Nauki 
https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/ w kategorii biuro ogłoszeń
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences - SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences

Przewidywana data rozpoczęcia pracy: 02.02.2026
Rodzaj kontraktu: do określenia po rozstrzygnięciu konkursu
Praca w wymiarze: pełnego etatu
Miejsce pracy: Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie (ul. Nowoursynowska 159c, 02776 Warszawa)  

SŁOWA KLUCZOWE: dietetyka, żywienie człowieka, metabolomika, diagnostyka laboratoryjna, nauki o zdrowiu

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
•       tytuł doktora z jednego z wymienionych kierunków: dietetyka, technologia żywności i żywienia, nauki o zdrowiu, biologia, diagnostyka laboratoryjna
•       udokumentowany dorobek naukowy w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych,
•       doświadczenie i brak przeciwwskazań do pracy w laboratorium analitycznym
•       dobra znajomość języka polskiego oraz angielskiego w mowie i piśmie, umożliwiająca prowadzenie zajęć dydaktycznych.
      Dodatkowym atutem będą: uprawnienia do pobierania materiału biologicznego,  doświadczenie z zakresu wykorzystania chromatografii sprzężonej ze spektrometrią mas. Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w  planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy. 

Kandydaci są proszeni o złożenie w Sekretariacie Katedry Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
•       podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
•       kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
•       życiorys,
•       list motywacyjny,
•       listy rekomendacyjne,
•       kopie dyplomów, certyfikatów,
•       referencje od pracodawcy(ów)/promotora(ów),
•       wykaz opublikowanych prac,
•       oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych),
•       klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.

Wybrane osoby zostaną poproszone na rozmowy kwalifikacyjne. KONTAKT: tel. 22 5937017, mail lucyna_kozlowska@sggw.edu.pl

Aplikację zawierającą wymienione dokumenty można też przesłać na adres: dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
Katedra Dietetyki
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa

Klauzula informacyjna:

Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl.

Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Wytworzył: Anna Orzechowska
Data wytworzenia: 27.10.2025
Opublikował w BIP: Anna Orzechowska
Data opublikowania: 27.10.2025 08:40
Liczba wyświetleń: 161