W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Oficjalna strona BIP
 - Otwiera się w nowym oknie

Biuletyn Informacji Publicznej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego

Wyniki konkursu PRELUDIUM 23

Wśród wniosków zakwalifikowanych do finansowania w ramach konkursu PRELUDIUM 23 są wnioski naszych doktorantów!

 

▪️mgr inż. Kinga Gołębiewska z Instytutu Biologii na badania pt.:

     „Rola GTPazy Era1 w biogenezie rybosomów chloroplastowych i translacji”

 

▪️mgr Wiktoria Frączek z Instytutu Biologii na badania pt.:
     „Badanie efektywności hydrożeli wzbogaconych tlenkiem grafenu w procesie normalizacji zrostu pooperacyjnego”

 

▪️lek. wet. Zuzanna Strzałkowska z Instytutu Medycyny Weterynaryjnej na badania pt.:
     „Profile antybiotykooporności u zoonotycznych serotypów Salmonella spp. izolowanych od ptaków łownych- badanie z wykorzystaniem sekwencjonowania
      całego genomu w myśl koncepcji „Jedno Zdrowie””

 

▪️mgr inż. Magdalena Trusińska z Instytutu Nauk o Żywności na badania pt.:
     „Badanie potencjału kompleksów białkowo-pektynowych do poprawy właściwości funkcjonalnych tuszy do druku 3D”

 

▪️mgr inż. Marta Siol z Instytutu Nauk o Żywności na badania pt.:
     „Biodostepność i wpływ na mikrobiotę jelitową mikrokapsułkowanych bioestrów oleju lnianego wzbogaconych olejem pochodzącym z produktów
      ubocznych przemysłu spożywczego – badania in vitro”

 

▪️mgr Anna Wlazło z Instytutu Biologii na badania pt.:
     „Rola cukrów w obronie roślin przed przędziorkiem chmielowcem”

 

▪️mgr Ewelina Złotkowska z Instytutu Biologii na badania pt.:
     „Związek pomiędzy składem bariery lipofilowej roślin, a aktywnością przędziorka chmielowca”

 

▪️mgr inż. Radosław Bogusz z Instytutu Nauk o Żywności na badania pt.:
     „Wykorzystanie niekonwencjonalnych, nietermicznych metod obróbki wstępnej oraz ich kombinacji do kształtowania właściwości fizycznych, chemicznych
      oraz jakości mikrobiologicznej suszonego mącznika młynarka (Tenebrio molitor L.)”

 

▪️mgr Beata Rustowska z Instytutu Rolnictwa na badania pt.:
     „Fitomining pierwiastków ziem rzadkich z hałd odpadów fosfogipsowych z wykorzystaniem brzozy brodawkowatej (Betula Pendula Roth)”

 

Gratulujemy serdecznie i życzymy powodzenia w realizacji projektów!

Data opublikowania: 05.12.2024 10:06
Data ostatniej aktualizacji: 05.12.2024 10:07
Liczba wyświetleń: 4