Wyniki konkursu na asystenta badawczo-dydaktycznego w Katedrze Technologii i Oceny Żywności, Instytut Nauk o Żywności

INFORMACJA O WYNIKU KONKURSU

zgodnie z artykułem 119 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2023, poz. 742, 1088)

 

Jednostka organizacyjna zatrudniająca: Instytut Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Katedra Technologii i Oceny Żywności, Zakład Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż

 

Konkurs na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego

 

Data ogłoszenia konkursu: 11.10.2023 r.
Termin składania dokumentów: 13-27.11.2023 r.
Termin rozstrzygnięcia konkursu: 28.11.2023 r.
Liczba zgłoszeń: 2

 

Uzasadnienie:


Komisja Konkursowa stwierdza, że w ramach ogłoszonego konkursu na zatrudnienie na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego w Instytucie Nauk o Żywności, w Katedrze Technologii i Oceny Żywności, w Zakładzie Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż wpłynęły dwie oferty.

 

Dokumenty złożone przez pierwszą kandydatkę są kompletne i spełniają wymagania stawiane kandydatom, zawarte w ogłoszeniu konkursowym na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego, jednak w trakcie rozpatrywania kandydatur kandydatka wycofała swoją kandydaturę w prowadzonym procesie rekrutacyjnym.  Dokumenty złożone przez drugą kandydatkę są kompletne, lecz nie spełnia ona wymagań zawartych w ogłoszeniu konkursowym na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego. Kandydatka nie  jest autorem co najmniej 3 publikacji naukowych w języku angielskim w czasopismach z listy JCR z udokumentowanym większościowym udziałem w przygotowaniu badań i tekstu publikacji, a całkowity dorobek naukowy posiada współczynnik wpływu IF mniejszy niż 8. Ponadto kandydatka nie wykazała wzmożonej aktywności publikacyjnej w okresie ostatniego roku. W związku z powyższym Komisja nie wnioskuje o zatrudnienie na zasadach umowy o pracę żadnego z kandydatów na w/w stanowisku.

 

Przewodniczący Komisji Rekrutacyjnej

/prof. dr hab. Mirosław Słowiński/

05-12-2023 13:30
ajackowska