Nazwa jednostki: Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa.
Nazwa stanowiska – Wykonawca w projekcie
Czas trwania: 24 miesięce
Projekt finansowany przez NCN, nr: 2022/45/N/NZ9/02044
Kierownik projektu: mgr inż. Marcin Kruk
Tematyka projektu:
Charakterystyka związków bioaktywnych w surowcach odpadowych z przemysłu browarniczego i zbadanie ich wartości odżywczej i potencjału biotechnologicznego
Miejsce pracy: Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie
Przewidywane obowiązki związane z realizacją projektu:
- Szczegółowe planowanie i realizacja eksperymentów niezbędnych do osiągnięcia celu z projektu.
- Wykonywanie analiz zawartości związków bioaktywnych w analizowanych materiałach metodą HPLC.
- Analiza uzyskanych danych i współautorstwo w tworzeniu raportów oraz publikacji związanych z realizacją projektu.
- Rozpowszechnianie wyników projektu w formie wyjazdów na konferencje I sympozja naukowe.
Wynagrodzenie: wynagrodzenie na zasadzie dodatku do wynagrodzenia jeżeli wykonawca będzie pracownikiem uczelni wyższej lub na podstawie umowy zlecania o miesięcznej wysokości: 250 zł brutto-brutto oraz pracę w profesjonalnym i przyjaznym otoczeniu, wśród znakomitych naukowców i opiniotwórczych ekspertów.
Wymagania i kwalifikacje:
- Kandydat posiada co najwyżej stopień naukowy doktora.
- Kandydat posiada znajomość języka angielskiego umożliwiającą wygłaszanie seminariów i przygotowanie publikacji oraz bardzo dobra znajomość jeżyka polskiego.
- Kandydat posiada doświadczenie w pracy eksperymentalnej i planowaniu eksperymentów,
- Kandydat posiada motywacje do pracy naukowej, wykazuje zaangażowanie w realizację zaplanowanych badań, jest kreatywna w rozwiązywaniu problemów, samodzielna oraz potrafić pracować w zespole.
- Wymagane jest co najmniej 2 letnie doświadczenie w pracy naukowej z wysokosprawną chromatografią cieczową (HPLC) i chemicznymi metodami oznaczania związków organicznych.
- Wymagane są co najmniej 3 publikacje, w których wykonawca wykonał oznaczenia metodą HPLC oraz jest ich pierwszym autroem.
- Wymagany jest co najmniej miesięczny zagraniczny staż naukowy.
- Wymagane jest doświadczenie w przetwarzaniu danych z analizy chemicznej metodą HPLC.
- Wymagana jest znajomość technik oznaczania związków bioaktywnych występujących w żywności.
Kandydaci są proszeni o złożenie następujących dokumentów w formie elektronicznej na adres email: marcin_kruk@sggw.edu.pl
- Życiorys CV (zawierający: dane kontaktowe, przebieg dotychczasowej edukacji, praktyki laboratoryjnej i doświadczenie zawodowe),
- Skan dokumentu stwierdzającego nadanie tytułu zawodowego mgr i/lub inż. lub naukowego doktora,
- wykaz publikacji lub przyjętych do druku, dokumenty potwierdzające zdobyte doświadczenie zawodowe (kursy, szkolenia, certyfikaty);
Dokumenty należy złożyć do dnia do dnia 01.02.2023 r. Termin rozstrzygnięcia konkursu planowany jest do dnia 05.02.2023 r.
Skład Komisji Konkursowej:
mgr inż. Marcin Kruk – przewodniczący komisji;
dr hab. Monika Trząskowska – sekretarz komisji;
dr hab. Dorota Zielińska, profesor SGGW – członek komisji.
Dodatkowe informacje:
Link do regulaminu NCN
Rekrutacja jest dwuetapowa i obejmuje
- ocenę dokumentacji kandydatów oraz
- rozmowę kwalifikacyjną z wybranymi kandydatami.
Wybrani kandydaci zostaną zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną. Złożonych dokumentów nie zwracamy.
Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych
Prosimy o załączenie w CV następującego oświadczenia: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanego dalej „RODO”).