Konkurs na stanowisko stypendysty-doktoranta w ramach projektu PRELUDIUM-BIS w Katedrze Techniki i Projektowania Żywności, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

Konkurs na stanowisko stypendysty-doktoranta w ramach projektu PRELUDIUM-BIS w Katedrze Techniki i Projektowania Żywności, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

Nazwa stanowiska: Stypendysta-doktorant

Liczba stanowisk: 1

Nazwa jednostki: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Katedra Techniki i Projektowania Żywności

Wymagania wobec kandydata:

  • tytuł zawodowy magistra w dziedzinie technologii żywności i żywienia lub żywienia człowieka i oceny żywności,
  • pogłębiona wiedza z zakresu technologii żywności poparta stażami w instytucjach i przedsiębiorstwach,
  • autorstwo lub współautorstwo w publikacjach naukowych z listy JCR,
  • doświadczenie w pracy laboratoryjnej z materiałami pochodzenia roślinnego,
  • dyspozycyjność i predyspozycje do pracy naukowej,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie
  • gotowość do podjęcia kształcenia w Szkole Doktorskiej SGGW.

Zakres obowiązków:

  • aktywny udział w realizacji projektu, tzn. planowanie i przeprowadzanie eksperymentów, opracowywanie wyników.
  • udział w przygotowaniu manuskryptów.
  • prezentacja wyników na seminariach i spotkaniach naukowych

Warunki zatrudnienia:

Data rozpoczęcia stypendium – październik 2023 r.

Kwota stypendium: 5000 zł/miesiąc, po ocenie śródokresowej 6000 zł/miesiąc

Okres wypłacania stypendium: 36 miesięcy

 

Dodatkowe informacje:

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z dr hab. Marcinem Kurkiem (marcin_kurek@sggw.edu.pl) z adnotacją „Konkurs NCN” w tytule maila.

Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć następujące dokumenty:

  • CV z wykazem dotychczasowych osiągnięć (publikacji, doniesień konferencyjnych, nagród, aktywności organizacyjnej itp.)
  • list motywacyjny ze wskazaniem kompetencji aplikującego do realizacji określonych zadań w projekcie badawczym;

Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000)

 

Termin składania ofert: 03.07.2023-17.07.2023

Rozstrzygnięcie konkursu: 19.07.2023 r.

Dodatkowe informacje: dr hab. Marcin A. Kurek, prof. SGGW – marcin_kurek@sggw.edu.pl

 

Klauzula informacyjna:

Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

28-06-2023 14:23
aorzechowska