KONKURS NA STANOWISKO ASYSTENTA BADAWCZO-DYDAKTYCZNEGO W KATEDRZE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ I EKOLOGICZNEJ, ZAKŁAD ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ I BADAŃ SENSORYCZNYCH – INSTYTUT NAUK O ŻYWIENIU CZŁOWIEKA SGGW

INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych

MIASTO: Warszawa

STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny

DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia

DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 16.06.2023r

TERMIN SKŁADANIA OFERT: 16.07-31.07.2023r

DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 01.08.2023r

LINK DO STRONY:

  1. Uczelni https://bip.sggw.edu.pl w kategorii „Oferty pracy”
  2. Ministerstwa Edukacji i Nauki https://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl
    III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
    https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/search

Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences

SŁOWA KLUCZOWE: analizy instrumentalne, ocena jakości żywności

 

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:

  • tytuł magistra na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności lub technologia żywności i żywienie człowieka;
  • otwarty przewód doktorski – praca doktorska w końcowej fazie realizacji;
  • udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki, w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, obejmujący minimum 9 publikacji, posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR), opublikowanych w latach 2020-2023;
  • minimum 2-letnie doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych;
  • doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności z wykorzystaniem technik instrumentalnych;
  • umiejętność pracy w zespole;
  • doświadczenie w pracy laboratoryjnej;
  • umiejętność obsługi programów statystycznych, w tym: Statistica i innych;
  • biegłość w obsłudze komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarzadzania literaturą naukową;
  • znajomość języka angielskiego, w stopniu umożliwiającym udział w przygotowaniu i realizacji programów w języku angielskim, a także pisanie publikacji naukowych w tym języku oraz wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych (poziom B2);
  • umiejętnością prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim;
  • doświadczenie w prezentowaniu wyników badań na konferencjach naukowych.

 

Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, zaangażowanie w planowanie i realizację badań naukowych, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony.

 

Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 16.07-31.07.2023r w Sekretariacie Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:

 

  • podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
  • kwestionariusz osobowy
  • życiorys
  • list motywacyjny
  • listy rekomendacyjne
  • kopie dyplomów, certyfikatów
  • referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
  • wykaz opublikowanych prac
  • oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
  • klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.

 

KONTAKT: tel. 22 5937052, mail eliza_kostyra@sggw.edu.pl

 

 

Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:

dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW

Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  1. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa

 

Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000)

Klauzula informacyjna:

Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

16-06-2023 12:40
aorzechowska