INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności, ul. Nowoursynowska 159C, 02-776 Warszawa
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DZIEDZINA: nauki rolnicze
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 15.07.2024r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 16.08.2024-02.09.2024r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 03.09.2024r
LINK DO STRONY:
- Uczelni https://bip.sggw.edu.pl w kategorii „Oferty pracy”
- Ministerstwa Edukacji i Nauki https://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/search
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, analizy instrumentalne, badania fizykochemiczne, badania sensoryczne i konsumenckie, ocena jakości żywności
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
- tytuł doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia;
- udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki, w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, obejmujący minimum 10 publikacji, posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR), opublikowanych w latach 2019-2024 (całkowity dorobek naukowy ze współczynnikiem wpływu IF wynoszącym w sumie nie mniej niż 50);
- umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim i angielskim oraz minimum 3-letnie doświadczenie w realizacji zajęć/ szkoleń, w tym doświadczenie w nauczaniu zdalnym, z wykorzystaniem platform e-learningowych i Microsoft Teams;
- doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności z wykorzystaniem technik instrumentalnych i badań fizykochemicznych oraz oceny sensorycznej;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność obsługi programów statystycznych, w tym: Statistica i innych;
- biegłość w obsłudze komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarządzania literaturą naukową;
- bardzo dobra znajomość języka polskiego i angielskiego, w mowie i piśmie, w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tych językach, a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
- doświadczenie w prezentowaniu wyników badań na konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych;
- dodatkowymi atutami będą: udział w projektach badawczych, staż naukowy w zagranicznym ośrodku badawczym; staż w środowisku otoczenia gospodarczego, szkolenia krajowe i międzynarodowe wskazujące chęć podnoszenia kwalifikacji.
Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, zaangażowanie w planowanie i realizację badań naukowych, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony.
Kandydaci są proszeni o dostarczenie w terminie 16.08.2024-02.09.2024r do Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
- Podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW
- Kwestionariusz osobowy
- Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej
- List motywacyjny
- Listy rekomendacyjne
- Kopie dyplomów, certyfikatów
- Referencje od poprzedniego(ich) pracodawcy(ów)/promotora(ów
- Wykaz opublikowanych prac naukowych
- Oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych SGGW).
- Klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
Osoby spoza uczelni składają dodatkowo:
- Opinię z ostatniego miejsca pracy
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu
Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty. Zastrzegamy sobie prawo zakończenia konkursu wcześniej lub pozostawienia konkursu bez rozstrzygnięcia
KONTAKT: tel. +48 22 5937063, adres e-mail ewa_czarniecka-skubina@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę dostarczyć do Sekretariatu Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności lub przesłać na adres:
prof. dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000)
Klauzula informacyjna:
Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.