INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Zakład Żywności Ekologicznej
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: adiunkt badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 10.05.2024r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 09.06.2024-23.06.2024r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 24.06.2024r
LINK DO STRONY:
- Uczelni https://bip.sggw.edu.pl w kategorii „Oferty pracy”
- Ministerstwa Edukacji i Nauki https://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/search
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
SŁOWA KLUCZOWE: żywność ekologiczna, towaroznawstwo surowców spożywczych, analiza jakości żywności, ekologia
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
- tytuł doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia;
- udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki, w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, obejmujący minimum 10 publikacji, posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR), opublikowanych w latach 2019-2024;
- odbycie stażu/stypendium naukowego na zagranicznej uczelni wyższej lub w zagranicznej jednostce badawczej, w łącznym wymiarze co najmniej 5 miesięcy;
- umiejętność i doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych, dotyczących jakości żywności ekologicznej;
- umiejętność i doświadczenie w obsłudze aparatury i sprzętu laboratoryjnego, w tym chromatografu cieczowego (HPLC);
- umiejętność obsługi programów statystycznych, w tym: R, Statistica, Statgraphics, XLSTAT;
- biegłość w obsłudze komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarzadzania literaturą naukową;
- bardzo dobra znajomość języka polskiego i angielskiego, w mowie i piśmie, w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tych językach, a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
- umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim i angielskim oraz minimum 4-letnie doświadczenie w realizacji zajęć, w tym doświadczenie w nauczaniu zdalnym, z wykorzystaniem platform e-learningowych i Microsoft Teams;
- doświadczenie w prezentowaniu wyników badań na konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych;
- doświadczenie w organizacji i realizacji projektów naukowych i edukacyjnych oraz doświadczenie we współpracy w międzynarodowych zespołach badawczych.
Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, zaangażowanie w planowanie i realizację badań naukowych, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony, jak też zainteresowanie tematyką badawczą w zakresie rolnictwa, żywności ekologicznej i analizy żywności.
Kandydaci są proszeni o dostarczenie w terminie 26.05.2024-9.06.2024r do Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
- podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW
- kwestionariusz osobowy
- życiorys
- list motywacyjny
- listy rekomendacyjne
- kopie dyplomów, certyfikatów
- referencje od poprzedniego(ich) pracodawcy(ów)/promotora(ów)
- wykaz opublikowanych prac naukowych
- oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych SGGW).
- klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
KONTAKT: tel. +48 22 5937052, adres e-mail eliza_kostyra@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę dostarczyć do Sekretariatu Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej lub przesłać na adres:
dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000)
Klauzula informacyjna:
Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.