REKTOR
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
ogłasza konkurs na stanowisko
asystenta badawczo-dydaktycznego
INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Technologii i Oceny Żywności, ul. Nowoursynowska 159 c, 02-776 Warszawa
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DZIEDZINA: nauki rolnicze
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
DATA OGŁOSZENIA: 03.07.2024
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 05-30.08.2024
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 02.09.2024
SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, technologia mleka, biotechnologia w przemyśle mleczarskim, mikrobiologia surowców i produktów mleczarskich
LINK DO STRONY:
- Uczelni https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/
- Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego – Akademicka Baza Ogłoszeń https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/
- Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Food Sciences
Dodatkowe informacje można uzyskać w Instytucie Nauk o Żywności, Katedra Technologii i Oceny Żywności, tel. (22) 59 37534 (Kierownik Katedry)
OPIS OGŁOSZENIA:
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Poszukiwany jest kandydat (-tka), który łącznie spełnia następujące wymagania:
- posiada tytuł magistra inżyniera lub stopień doktora w zakresie technologii żywności i żywienia lub biotechnologii ze specjalnością biotechnologia w przemyśle spożywczym i jest na końcowym etapie realizacji pracy doktorskiej z zakresu technologii żywności;
- posiada udokumentowane doświadczenie badawcze w zakresie biotechnologicznego zastosowania drobnoustrojów i ich metabolitów w przemyśle spożywczym
- był(-a) uczestnikiem krajowych i zagranicznych konferencji naukowych oraz posiada doświadczenie w prezentowaniu wyników badań, zwłaszcza w postaci referatów, na konferencjach naukowych, w tym wygłaszania referatów w języku angielskim;
- jest autorem co najmniej 3 publikacji naukowych w języku angielskim w czasopismach z listy JCR z udokumentowanym większościowym udziałem w przygotowaniu badań i tekstu publikacji, a całkowity dorobek naukowy posiada współczynnik wpływu IF wynoszący nie mniej niż 17,0 (z roku opublikowania)
- posiada doświadczenie prowadzenia zajęć dydaktycznych ze studentami m.in. z zakresu technologii żywności oraz doświadczenie w opiece naukowej nad realizacją prac dyplomowych i magisterskich
- wykazuje znajomość standardowych technik badawczych i analitycznych, stosowanych w technologii żywności; posiada doświadczenie w analizach SEM, FTIR, TGA, TPA
- posiada doświadczenie dotyczące składania wniosków o finansowanie projektów naukowych (w szczególności NCN; NCBiR)
- posiada znajomość języka polskiego oraz języka angielskiego w mowie i piśmie w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych, prezentowania na konferencjach i spotkaniach z osobami obcojęzycznymi, a także samodzielnego pisania publikacji naukowych;
- posiada umiejętność wykorzystywania metod statystycznych w badaniach żywności oraz sprawnie posługuje się komputerowymi programami użytkowymi m.in. MS TEAMs, Word, Excel, Power Point;
- posiada umiejętność pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami, umiejętność nawiązywania nowych kontaktów badawczych, dobry kontakt ze studentami.
- Dodatkowymi atutami będą: udział w projektach badawczych, długoterminowy (minimum 12 miesięcy) staż naukowy w zagranicznym ośrodku badawczym, staż w środowisku otoczenia gospodarczego związanego z branżą mleczarską, udokumentowana współpraca (wspólne publikacje) z zagranicznymi ośrodkami naukowymi, udokumentowane działania na rzecz popularyzacji nauki (wykłady, warsztaty i inne działania popularno-naukowe), doświadczenie w organizacji konferencji, członkostwo w studenckich i doktoranckich samorządach i kołach naukowych, szkolenia krajowe i międzynarodowe wskazujące chęć podnoszenia kwalifikacji.
Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, odpowiedzialność, sumienność, pracowitość i systematyczność, gotowość do ciągłego rozwoju zawodowego, umiejętność współpracy w zespołach krajowych i międzynarodowych, życzliwość i lojalność wobec współpracowników oraz studentów. Kandydat powinien też być osobą komunikatywną, otwartą, bezkonfliktową i charakteryzującą się opanowaniem w różnych sytuacjach zawodowych.
Kandydaci powinni złożyć następujące dokumenty:
- Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW,
- Dyplom magistra lub doktora, w przypadku kandydatów posiadających stopień naukowy doktora
- Kwestionariusz osobowy,
- Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych w tym wykaz publikacji,
- Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
Osoby spoza uczelni składają dodatkowo:
- Opinię z ostatniego miejsca pracy,
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.
W przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia konkursu wymagane będzie odpowiednie zaświadczenie od lekarza medycyny pracy (druki wydaje Biuro Kadr i Płac).
Miejsce składania dokumentów:
– papierowo: Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159, nr tel.: 022 5937510 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl
Termin rozstrzygnięcia konkursu: 02.09.2024 r.
Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.
Zastrzegamy sobie prawo zakończenia konkursu wcześniej lub pozostawienia konkursu bez rozstrzygnięcia.
Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000 ze zm.)
Klauzula informacyjna:
Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE z 2016 r. Nr L 119, s. 1), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW powołany został Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż posiada Pan/Pani prawo dostępu od SGGW jako Administratora Danych Osobowych do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.