Konkurs asystent badawczo-dydaktyczny w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Instytut Nauk o Żywności

REKTOR

SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE

ogłasza konkurs na stanowisko

asystent badawczo-dydaktyczny

 

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa

MIASTO: Warszawa

STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny

DZIEDZINA: Nauki rolnicze

DYSCYPLINA NAUKOWA: Technologia żywności i żywienia

DATA OGŁOSZENIA: 09.11.2023 r.

TERMIN SKŁADANIA OFERT: 11-31.12.2023 r.

DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 02.01.2024 r.

SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, inżynieria żywności, techniki suszarnicze, innowacyjne techniki nietermiczne, zrównoważone gospodarowanie surowcami, produktami oraz odpadami spożywczymi

 

LINK DO STRONY:

  1. Uczelni https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/
  2. Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego – Akademicka Baza Ogłoszeń https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/
  3. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców https://euraxess.ec.europa.eu/ z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Food Sciences

 

Dodatkowe informacje można uzyskać w Instytucie Nauk o Żywności, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, tel.  (22) 59 37568 (Kierownik Katedry)

 

OPIS OGŁOSZENIA:

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)

 

Wymagania wobec kandydata/-ki

  • dyplom ukończenia studiów wyższych i tytuł zawodowy magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka,
  • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/inżynierii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 4 publikacje posiadające indeks wpływu IF,
  • doświadczenie w badaniach dotyczących projektowania i technologicznego opracowywania produktów z wykorzystaniem technik suszarniczych, ze szczególnym uwzględnieniem innowacjach operacji wstępnych oraz reformulacji składu, a także analiz właściwości fizycznych oraz chemicznych w aspekcie projektowania produktów żywnościowych o powtarzalnych cechach jakościowych, żywieniowych i użytkowych
  • umiejętność obsługi aparatury technologicznej oraz analitycznej – z zakresu oznaczeń właściwości fizycznych oraz chemicznych żywności,
  • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów,
  • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu przedmiotów specjalistycznych w obszarze inżynierii żywności, ekologii i ochrony środowiska, gospodarowania surowcami, produktami i odpadami zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć w języku angielskim oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych.

 

Dodatkowe wymagania

  • znajomości obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych,
  • zaangażowania w realizację problemów badawczych wraz z ich praktycznymi założeniami,
  • aktywne uczestnictwo w życiu akademickim
  • aktywne uczestnictwo w projektach popularyzujących naukę: działalność w kołach naukowych, organizacja festiwali nauki oraz innych wydarzeń popularyzujących naukę,
  • mile widziane odbycie badawczego stażu zagranicznego.

 

Zakres obowiązków

  • Prowadzenie działalności naukowej,
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych,
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych

 

Kandydaci powinni złożyć następujące dokumenty:

  1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW,
  2. Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia magistra inżyniera
  3. Kwestionariusz osobowy,
  4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych w tym wykaz publikacji,
  5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania,
  6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy  w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.

 

Osoby spoza uczelni składają dodatkowo:

  1. Opinię z ostatniego miejsca pracy,
  2. Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.

 

W przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia konkursu wymagane będzie odpowiednie zaświadczenie od lekarza medycyny pracy (druki wydaje Biuro Kadr  i Płac).

 

Miejsce składania dokumentów:

– papierowo: Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl

Termin rozstrzygnięcia konkursu: 02.01.2024 r.

Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.

Zastrzegamy sobie prawo zakończenia konkursu wcześniej lub pozostawienia konkursu bez rozstrzygnięcia.

 

Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000 ze zm.)

 

Klauzula informacyjna:

Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE z 2016 r. Nr L 119, s. 1), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW powołany został Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż posiada Pan/Pani prawo dostępu od SGGW jako Administratora Danych Osobowych do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

09-11-2023 13:17
ajackowska
09-11-2023 13:20
ajackowska