FORMULARZ DLA OGŁOSZENIODAWCÓW
INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienie człowieka
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 17.05.2021r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 15.06-29.06.2021r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 30.06.2021r
LINK DO STRONY:
- Uczelni http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
- Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego poprzez wypełnienie formularzy ze strony www.nauka.gov.pl/ministerstwo/praca/list-ministra i wysłanie na adres pracawnauce@nauka. gov.pl
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
SŁOWA KLUCZOWE: technologia informacyjna, analizy statystyczne, technologia żywności
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
- tytuł magistra na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności;
- dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki;
- otwarty przewód doktorski – praca doktorska w końcowej fazie realizacji;
- udokumentowany dorobek naukowy w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, minimum 4 publikacji w czasopismach naukowych indeksowanych w bazie JCR, opublikowanych w latach 2018-2021;
- minimum 2-letnie doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych z zakresu technologii informacyjnej, z wykorzystaniem analiz statystycznych
- doświadczenie w prowadzeniu badań konsumenckich;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność posługiwania się komputerem w zakresie programów MS OFFICE, programów statystycznych (STATISTICA, XLSTAT lub innych);
- co najmniej dobra znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
- umiejętnością prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim i angielskim.
Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 15.06-29.06.2021r w Sekretariacie Katedry Badań Rynku Żywności i Konsumpcji Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
- podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
- kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
- życiorys
- list motywacyjny
- listy rekomendacyjne
- kopie dyplomów, certyfikatów
- referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
- wykaz opublikowanych prac
- oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
- klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
KONTAKT: tel. 22 5937136, 22 5937144, mail: hanna_gorska_warsewicz@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Hanna Górska-Warsewicz, prof. SGGW
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
- Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa