INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki, Zakład Dietetyki
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 07.10.2021 r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 06.11. – 19.11.2021 r.
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 22.11.2021 r.
LINK DO STRONY:
- Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/ w kategorii „Oferty pracy”
- Ministerstwa Edukacji i Nauki
https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/ w kategorii biuro ogłoszeń
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
Przewidywana data rozpoczęcia pracy: 3.01.2022 r.
Rodzaj kontraktu: do określenia po rozstrzygnięciu konkursu
Praca w wymiarze: pełnego etatu
Miejsce pracy: Zakład Fizjologii Żywienia, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW (ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa)
SŁOWA KLUCZOWE: fizjologia człowieka, dietetyka, żywienie człowieka
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
- tytuł magistra na kierunku dietetyka;
- udokumentowany dorobek naukowy w postaci autorstwa/współautorstwa w min. 2 publikacjach naukowych w renomowanych czasopismach (o łącznym IF minimum 9) indeksowanych na liście JCR,
- kwalifikacje i doświadczenie w opiece nad zwierzętami laboratoryjnymi potwierdzone stosownymi dokumentami,
- doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu fizjologii człowieka i regulacji metabolizmu,
- znajomość technik biologicznych z zakresu m.in. mikroskopii świetlnej i immunohistochemii;
- dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie niezbędna do prowadzenia zajęć dydaktycznych oraz pisania publikacji naukowych;
- kandydat/kandydatka powinien/na charakteryzować się zaangażowaniem w realizację działań naukowych i organizacyjnych w Katedrze Dietetyki oraz gotowością do pogłębiania wiedzy.
Komisja konkursowa zastrzega sobie możliwość zaproszenia wybranych kandydatów celem weryfikacji umiejętności związanych z w/wym. technikami biologicznymi.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 06.11. – 19.11.2021 r., w Sekretariacie Katedry Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie (Bud. 32, pok. 095) następujących dokumentów:
- podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
- kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
- życiorys (CV)
- list motywacyjny
- kopie dyplomów, certyfikatów
- referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
- wykaz opublikowanych publikacji (lub przyjętych do druku)
- oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
- klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
KONTAKT: tel. 22 5937025, mail ewa_lange@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
Katedra Dietetyki
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa