INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienie człowieka
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 04.08.2021r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 03.09-16.09.2021r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 17.09.2021r
LINK DO STRONY: I. Uczelni http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
II. Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego poprzez wypełnienie formularzy ze strony www.nauka.gov.pl/ministerstwo/praca/list-ministra i wysłanie na adres pracawnauce@nauka. gov.pl III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
SŁOWA KLUCZOWE: analizy instrumentalne, żywność wygodna, żywność funkcjonalna, ocena żywności, analiza sensoryczna
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
· tytuł magistra na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności;
· dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki;
· pogłębiona znajomość zagadnień dotyczących towaroznawstwa żywności przetworzonej, żywności funkcjonalnej i wygodnej oraz analizy sensorycznej
· umiejętność opracowywania i wdrażania metod analitycznych wykorzystywanych w celach dydaktycznych i badawczych
· doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności (w tym z wykorzystaniem elektronicznego nosa, wizualizatora/elektronicznego oka, Eye Tracking, EMG i EEG);
· udział w krajowych i międzynarodowych projektach badawczych;
· umiejętność pracy w zespole;
· doświadczenie w pracy laboratoryjnej;
· umiejętność posługiwania się komputerem w zakresie programów MS OFFICE, programów statystycznych (XLSTAT lub innych);
· co najmniej dobra znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
· umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim.
Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 03.09-16.09.2021r w Sekretariacie Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
· podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
· kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
· życiorys
· list motywacyjny
· listy rekomendacyjne
· kopie dyplomów, certyfikatów
· referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
· wykaz osiągnięć naukowych i opublikowanych prac
· oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
· klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.
KONTAKT: tel. 22 5937052, mail eliza_kostyra@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa