FORMULARZ DLA OGŁOSZENIODAWCÓW
INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki, Zakład Dietetyki
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawaczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia, dietetyka
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 30.04.2021r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 31.05-13.06.2021r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 14.06.2021r
LINK DO STRONY:
- Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/ w kategorii „Oferty pracy”
- Ministerstwa Edukacji i Nauki
https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/ w kategorii biuro ogłoszeń
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
Przewidywana data rozpoczęcia pracy: 01.07.2021
Rodzaj kontraktu: do określenia po rozstrzygnięciu konkursu
Praca w wymiarze: pełnego etatu
Miejsce pracy: Zakład Dietetyki, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW (ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa)
SŁOWA KLUCZOWE: dietetyka, poradnictwo dietetyczne, żywienie człowieka
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
- tytuł magistra na kierunku dietetyka
- udokumentowany dorobek naukowy w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, minimum 2. publikacje w czasopismach naukowych indeksowanych w bazie JCR,
- doświadczenie w pracy z zakresu poradnictwa dietetycznego, szczególnie nieprawidłowych reakcji pokarmowych i chorób metabolicznych,
- doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych na kierunku dietetyka,
- dobra znajomość języka polskiego oraz angielskiego w mowie i piśmie, umożliwiająca prowadzenie zajęć dydaktycznych.
Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w organizacji i prowadzeniu projektów naukowo-edukacyjnych z zakresu dietetyki klinicznej i wpływu produktów spożywczych na stan zdrowia różnych grup populacyjnych. Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 31.05-13.06.2021r, w Sekretariacie Katedry Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW lub przesłanie e-mailem na adres: ewa_lange@sggw.edu.pl następujących dokumentów:
- podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
- kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
- życiorys
- list motywacyjny
- listy rekomendacyjne
- kopie dyplomów, certyfikatów
- referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
- wykaz opublikowanych prac
- oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
- klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
KONTAKT: tel. 22 5937025, e-mail: ewa_lange@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
Katedra Dietetyki
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa