Konkurs na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego w Katedrze Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Instytut Nauk o Żywności

REKTOR

SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO

W WARSZAWIE

ogłasza konkurs na stanowisko

asystenta badawczo-dydaktycznego

 

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa

MIASTO: Warszawa

STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny

DZIEDZINA: Nauki rolnicze

DYSCYPLINA NAUKOWA: Technologia żywności i żywienia

DATA OGŁOSZENIA: 19.07.2024

TERMIN SKŁADANIA OFERT: 20.08.2024-29.09.2024

DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 30.09.2024

SŁOWA KLUCZOWE: biotechnologia żywności, mikrobiologia żywności, technologia żywności

LINK DO STRONY:

  1. Uczelni http://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/
  2. Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego – Akademicka Baza Ogłoszeń https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/
  3. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców https://euraxess.ec.europa.eu/ z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Food Sciences

 

Dodatkowe informacje można uzyskać w Instytucie Nauk o Żywności, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności , tel.  (22) 59 37650  (Kierownik Katedry)

 

 

OPIS OGŁOSZENIA:

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)

 

Wymagania wobec kandydata/-ki

  • tytuł magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, uzyskany nie wcześniej niż w roku 2021 albo uczestnik ostatniego roku Szkoły Doktorskiej ze stopniem magistra inżyniera kierunku technologia żywności i żywienia,
  • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu biotechnologii i mikrobiologii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji posiadających indeks wpływu JCR, o sumarycznym IF wynoszącym co najmniej 15,
  • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych nad biotechnologicznym wytwarzaniem bioproduktów mających zastosowanie w technologii żywności z wykorzystaniem produktów odpadowych przemysłu spożywczego,
  • doświadczenie w pracach mikrobiologicznych, w tym w obsłudze biofermentorów i analizie żywności z wykorzystaniem takich metod/technik badawczych jak: chromatografia gazowa i chromatografia cieczowa,
  • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i/lub międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów z zakresu biotechnologii żywności, w tym branży fermentacyjnej,
  • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu mikrobiologii żywności, kierunkowej technologii żywności (przemysł fermentacyjny),
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
  • odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym,
  • dodatkowym atutem będzie doświadczenie zawodowe w branży fermentacyjnej.

 

Dodatkowe wymagania

  • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych

 

Zakres obowiązków

  • Prowadzenie działalności naukowej,
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych.

 

Kandydaci powinni złożyć następujące dokumenty:

  1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW,
  2. Dokument potwierdzający uzyskanie tytułu magistra,
  3. Kwestionariusz osobowy,
  4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych,
  5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania,
  6. Oświadczenie, potwierdzające spełnieni z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz.   1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy   w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w   Biurze Kadr i Płac.

 

Osoby spoza uczelni składają dodatkowo:

  1. Opinię z ostatniego miejsca pracy,
  2. Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.

 

W przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia konkursu wymagane będzie odpowiednie zaświadczenie od lekarza medycyny pracy (druki wydaje Biuro Kadr  i Płac).

 

Miejsce składania dokumentów:

– papierowo: Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl

 

Termin rozstrzygnięcia konkursu: 30.09.2024

 

Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.

Zastrzegamy sobie prawo zakończenia konkursu wcześniej lub pozostawienia konkursu bez rozstrzygnięcia.

 

Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, w celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000 ze zm.)

 

Klauzula informacyjna:

Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwaną dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE z 2016 r. Nr L 119, s. 1), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW powołany został Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż posiada Pan/Pani prawo dostępu od SGGW jako Administratora Danych Osobowych do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

 

 

19-07-2024 13:40
ajackowska